Zimná bežecká séria vo Vysokých Tatrách prináša zaujímavé novinky

Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v jesenných a zimných mesiacoch. Pre milovníkov behu pripravili organizátori už 4. ročník Zimnej bežeckej série, ktoré prinesie niekoľko zaujímavých noviniek.

Už tradične bude séria odštartovaná pretekmi „Steeplechase“ v  Tatranskej Lomnici. Ako už samotný názov naznačuje, nebude to iba o behu.

Na pretekárov čaká prekážková dráha v Jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici. Beh si spestria o preskoky cez pevné prekážky“ hovorí organizátor podujatia Peter Végh zo športového klubu SportTatry.sk

Súťažiaci si zmerajú sily na trati dlhej 7 km (muži) a 4 km (ženy). Steeplechase run je prvým pretekom bodovanej bežeckej série, ktorá pozostáva zo 4 pretekov. Trasy a ich profily sú nastavené tak, aby čo najviac preverili všestrannosť pretekárov počas celej Zimnej bežeckej série. „Štvrtý ročník podujatia bude kombináciou osvedčeného konceptu s viacerými novinkami.  10.12. čaká pretekárov atraktívny Night trail, ktorého trasa povedie cez okruh Kalvária a jeho štart a cieľ budú v Hornom Smokovci“, dodáva Végh a pokračuje: „Januárové a februárové preteky  sa budú behať na nových tratiach. Po prvýkrát sa uskutočnia bežecké preteky pri východe slnka, ktoré si účastníci môžu vyskúšať 14. januára. Hostiteľom podujatia bude Golf Resort Black Stork, kde je štart a cieľ  behu a namiesto tradičného občerstvenia budú pretekárom podávané raňajky.  Odmenou za skoré vstávanie bude fakt, že účastníci budú mať byť  po absolvovaní behu pred sebou ešte celý víkend.  A komu sa bude máliť, môže podvečer absolvovať ďalšiu pretekársku výzvu, ktorú ponúkne extrémna trať Vertical Grand Tour z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso“, uzatvára Peter Végh.

Záverečné kolo sa pobeží na trase z Tatranskej Polianky na Horský hotel Sliezsky dom, pretekárov teda čaká beh do vrchu.  V rámci tohto kola budú vyhlásení aj celkoví víťazi série, dejiskom slávnostného vyhlásenia bude Horský hotel Sliezsky dom.

Účastníkom podujatí sa snažíme stále pripraviť niečo nové, iné ako sú bežne zvyknutí a zatiaľ sa nám to darí“ pochvaľuje si Lucia Dubielová, výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry, ktoré projekty Tatry v pohybe zastrešuje.“ Vďaka spolupráci miestnych športových klubov a našich členov dokážeme športovcom ponúknuť už pri registrácii aj ubytovanie a ďalšie služby. Zvyšujeme tak komfort zúčastnených i kvalitu podujatia“ uzatvára Dubielová.

On-line registrácia na Zimnú bežeckú sériu je možná na stránke www.tatryvpohybe.sk, pričom najvýhodnejšie štartovné platí do 31.10.2016.

Zdieľajte článok

Vyhľadávanie
Zrušiť filter