CITY trail úspešne odštartoval sériu Tatry v pohybe Prestige tour 2016

Úvodné podujatie Tatry v pohybe Prestige tour 2016 odštartovali Tatranci v sobotu 7. mája presne o 11:15 hod. Preteky s názvom CITY trail predstavovali  spojenie mesta a hôr. Na štart sa postavili viac ako tri stovky pretekárov.

Kratší 4 km okruh organizátori otvorili aj pre rodičov s deťmi a miestne športové kluby .„Chceli sme zapojiť do súťaže aj deti a mládež, aby si mohli užiť naozaj veľké preteky a mali z toho radosť.“ Hovorí Viera Halasová, jedna z organizátoriek podujatia. “Prvý ročník je vždy veľmi náročný, najmä keď trať vedie centrom mesta a nechceme obmedzovať bežný život turistov a ani domácich obyvateľov“, dodáva.

Dlhší 8 km okruh mal niekoľko náročných stúpaní, ktoré preverili nejedného skúseného bežca, či nordic walkera. Najťažšie stúpanie viedlo na tatranskú Kalváriu.

„Väčšina pretekov Tatry v pohybe Prestige tour sú hlavne o radosti z pohybu. Každý účastník dostane v cieli medailu, aby sme tak symbolicky odmenili každého, kto absolvoval trať. Veď aj tí poslední pretekári vyhrali nad tými, čo zostali sedieť doma,“ hovorí výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Ing. Lucia Dubielová „Verím, že sa účastníkom trať páčila a boli spokojní“.

V rámci sprievodných  aktivít  bol počas celého podujatia v Novom Smokovci pre deti pripravený bohatý program, pričom najväčší úspech zožal špeciálny atletický set, kde si pod vedením odborných pedagógov deti mohli vyskúšať viaceré atletické športové disciplíny a aktívne tak stráviť tento deň. Tatranskí školáci si zároveň zasúťažili aj na kratšom, 800 m bežeckom okruhu.

Okrem behov si mohli súťažiaci ako aj diváci užiť aj koncert Dominiky Titkovej and Friends, bubeníkov zo skupiny FREETONE, či tanečnú školu Dobravy Škvaridlovej. Sprievodným podujatím bol aj Jarný pochod, ktorý symbolicky odštartoval Festival zdravia, prírody a regenerácie.

 „Prvý ročník podujatia CITY trail je za nami, ale sme presvedčení, že vzhľadom na v pozitívne ohlasy od účastníkov ako aj divákov, budeme v jeho tradícii pokračovať aj v budúcnosti“, dodáva na záver Ing. Dubielová.

Najlepšie si s 8 km traťou poradil Marián Zimmermann s časom 32:44,74. Zo žien bola  najrýchlejšia Patrícia Puklová s časom 37:28,66.

Najlepší v kategórii Nordic Walking na 8 km:
Muži: Jozef Šoltés s časom 1:01:35,21
Ženy: Simona Oberhauserová s časom 1:05:19,38

Najlepší na 4 km:
Muži: Dominik Ruman s časom 15:46,83
Ženy: Kristína Špitková s časom 18:44,74

Kompletné výsledky pretekov na: http://pretekaj.sk/sk/podujatia/city-trail-2016

Fotogalérie:

Michal Tomko

Sport Club 1896 Štrbské Pleso

Zdieľajte článok

Vyhľadávanie
Zrušiť filter