Jarný Cross - Beh k Hubertovi

V 90-tych rokoch sa v Kežmarku začala tradícia dlhotraťových behov. Od roku 1992 v Kežmarku to bol Beh k Hubertovi, neskôr sa pridali aj Kežmarský polmaratón a Kežmarská hodinovka.

Po niekoľkoročnej odmlke sa dňa 18.marca 2017 konal Beh k Hubertovi. Aj napriek nepriazni počasia registroval 13. ročník až 189 bežcov z celého Slovenska, pričom cieľovú pásku úspešne preťalo 180 bežcov. Bežci súťažili v behu na 16km a 6km tratiach a novinkou na tomto podujatí bolo zaradenie 6km trate Nordic Walking. Medzi zaujímavosť patrila účasť bežca z ďalekého Mongolska.

Oficiálne výsledky budú zverejnené na webe http://pretekaj.sk/sk/podujatia/beh-k-hubertovi-2017.

Výbornú atmosféru podujatia by nebolo možné vytvoriť bez podpory sponzorov, ako Mitická, Tatratea, Eleven Sportswear Slovensko, Bionela, Zipsport, Marco Tatry, PizzaStar ktorým sa týmto chceme poďakovať. 

Záštitu nad podujatím prevzalo mesto Kežmarok, v priamom zastúpení primátorom Jánom Ferenčákom. Ten súťažiacich slávnostne privítal, súťaž odštartoval a víťazov ocenil spolu so zakladateľom tradície dlhotraťových behov v Kežmarku, Františkom Grocholom. Pri organizácii pomáhali dobrovoľníci z Mestského športového klubu Kežmarok.

Beh k Hubertovi patril do programu Kežmarok Running Tour. Najbližším podujatím bude Nočný terénny beh 30. júna 2017. Pre aktuálne info sledujte náš Facebook.

Fotografie

Zdieľajte článok

Vyhľadávanie
Zrušiť filter